Miód na przeziębienie

Miód na przeziębienie jest coraz częściej stosowany. Nadchodzą czasy kiedy to staramy się unikać leczenia antybiotykami i wracamy do naturalnych metod. Miód ma właściwości bakteriobójcze i działa również na drobnoustroje odporne na antybiotyki. Właśnie dlatego świetnie się sprawdza na początku infekcji. Co może wydawać się dziwne, unikajmy picia miodu z mlekiem, ponieważ mleko to idealna pożywka dla rozwijających się drobnoustrojów. Kiedy czujemy, że zaczyna nas brać przeziębienie, zapomnijmy o nabiale tj. mleku, jogurcie czy kefirze. Miód na przeziębienie najlepiej łączyć z herbatą. A najlepszy miód na przeziębienie to miód lipowy, działa antybakteryjnie i ma właściwości wykrztuśne i ma łagodny smak. Jeżeli boli Ciebie gardło nie polecamy miodu spadziowego, gdyż jest ostry i może podrażniać.

Ten wpis umieszczono w kategorii Bez kategorii i otagowano jako , , . Możesz dodać go do zakładek permalink. Dodaj komentarz lub dodaj odpowiedź (trackback): Trackback URL.

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany i nie będzie rozpowszechniany. Wymagane pola są oznaczone *

*
*